• 1 april 2018

    Iedereen bedankt!

Het ontstaan van Spring Eenrum

Het eerste Spring Eenrum weekend vond plaats in 1997 op het sportpark van Eenrum en kwam destijds voort uit een initiatief van de jeugdsoos. Tijdens de evaluatie van dit eerste feestweekend is besloten de organisatie van het evenement los te koppelen van de jeugdsoos en onder te brengen in een stichting: Stichting Eenrum in Aktie. Deze stichting moest zich uitsluitend bezig gaan houden met het jaarlijkse evenement om zo een professioneel feestweekend te kunnen neerzetten. Met als doel de leefbaarheid op sociaal en cultureel gebied in Eenrum en omgeving te verbeteren en leefbaar te houden. En zo geschiedde.

Het feestweekend telde de daarop volgende jaren drie dagen feest, vanaf 2006 werd het teruggebracht naar één feestavond. Eerste Paasdag is vanaf dat moment nauw verbonden geraakt met het evenement Spring Eenrum. Spring Eenrum is 1e Paasdag en 1e Paasdag is Spring Eenrum. Een avondvullend programma dat voor elk wat wils te bieden heeft. In combinatie met een aantrekkelijke entreeprijs zorgt de stichting er elk jaar weer voor om er een geweldig feest van te maken. Spring Eenrum kenmerkt zich door de gemoedelijke sfeer en het hoge gezelligheidsgehalte die er in de feesttent heerst.

In de loop der jaren heeft het evenement Spring Eenrum veel naamsbekendheid gekregen in de provincie Groningen, maar ook daarbuiten. Artiesten als Jan Smit, Nick & Simon, Jannes, Belle Perez, Danny de Munk, Glennis Grace, Rene Froger, DiepTriest, De Sjonnies, de 3 J’s en JetSet hebben de muziekarena van Spring Eenrum opgeluisterd met een optreden.

Wij heten jullie graag van harte welkom op een van onze toekomstige Spring Eenrum feesten!

Tot 1e Paasdag!

 

Locatie evenement

Grijp en sleep

© 2017 Spring Eenrum